You are here

Toiletten in Prasat Commune

Na de bouw van de basisschool, de start van het gezondheidsproject met dokter Khoeun Phary en de verbetering van de toegang tot zuiver drinkwater (d.m.v. waterzuiveringsfilters en de bouw van de watertank achter het schoolgebouw) stelde de lokale bevolking van Prasat Commune aan RAKO de vraag om te werken aan de verbetering van hun sanitaire leefomstandigheden. Anno 2017 moeten de meeste Cambodjanen hun behoefte in de vrije natuur doen. Dit brengt echter een reëel gevaar met zich mee op bv. slangenbeten. Bovendien zijn vrouwen op deze manier ook kwetsbaarder voor geweld en aanranding, ouderen zijn minder soepel en valincidenten komen regelmatig voor. De aanwezigheid van een toilet bij de woning zorgt voor een veiligere omgeving voor o.a. kinderen, vrouwen en ouderen om hun behoefte te doen. Bovendien creëert dit een gezondere leefomgeving en een beter gevoel van eigenwaarde. Ook de Cambodjaanse overheid is zich bewust van het probleem dat vooral in afgelegen plattelandsgebieden het gebrek aan sanitaire voorzieningen aangepakt moet worden. Het feit dat de bevolking niet beschikt over toiletten, leidt tot vervuiling van o.a. het oppervlaktewater en de leefomgeving met allerhande gezondheidsproblemen tot gevolg.

De Cambodjaanse overheid wil tegen 2025 dat elk gezin beschikt over sanitaire voorzieningen. In 2015 heeft slechts 30% van de gezinnen toegang tot een sanitaire voorziening. Om op lange termijn een duurzame oplossing voor de verbetering van de levensomstandigheden te creëren op het platteland is het belangrijk om een combinatie van een zuiver toilet, gewassen handen, zuiver water, gezonde voeding en een propere woonomgeving aan te bieden.

RAKO heeft in 2017 alvast 5 toiletten gebouwd bij gezinnen die zelf onvoldoende middelen hebben. De volgende jaren zal aan dit project verder gewerkt worden: RAKO zal de bouwmaterialen aankopen en de families zullen vervolgens zoveel mogelijk zelf de constructie uitvoeren met de nodige hulp van een aannemer. Zo kunnen de kosten gedrukt worden en verhoogt het engagement van de bevolking naar de projecten van RAKO.

Fotoverslag:

Dutch

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer


Parse error: syntax error, unexpected ':' in /home4/rakobelg/public_html/sites/all/modules/file_entity/file_entity.tokens.inc on line 299