You are here

Dokter Suy Chivan naar Ampil

Sinds mei 2010 biedt RAKO de bewoners van Kirimanun gratis doktersadvies en medicijnen aan in het dispensarium. Zieke kinderen die niet in onze eerstehulppost behandeld kunnen worden, worden door de medewerkers van RAKO Cambodja naar een kinderziekenhuis in Siem Reap gebracht.

In 2014 daalde het aantal patiënten die hulp zoeken in ons dispensarium aanzienlijk. Deze terugval is onder andere te danken aan de verbeterde levensstandaard dankzij de inspanningen die RAKO leverde: de bevolking werd gesensibiliseerd omtrent het belang van een goede basishygiëne, het gebruik van zuiver water voor huishoudelijke taken, enz.

=> de algemene gezondheid van de mensen ging erop vooruit! De combinatie van degelijk basisonderwijs, de toegang tot zuiver drinkwater en (basis)gezondheidszorg was duidelijk een succesformule.

Dankzij deze daling van het aantal patiënten in Kirimanun kwamen tijd en middelen vrij om dokter Suy Chivan mee in te schakelen in het onderwijsproject van Prasat Commune. In maart werd hij aan de schoolkinderen van Prasat Commune voorgesteld. Sindsdien bezoekt hij maandelijks de RAKO-school in Ampil (Prasat Commune):

  • hij staat in voorde algemene gezondheidstoestand van de schoolkinderen (hij controleert de luchtwegen op infecties, bekijkt de tanden, controleert op hoofdluizen, verzorgt wondjes, enz.)
  • hij geeft les over het belang van een goede basishygiëne

Fotoverslag:

Dutch

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer


Parse error: syntax error, unexpected ':' in /home4/rakobelg/public_html/sites/all/modules/file_entity/file_entity.tokens.inc on line 299